K

inesitherapie

Manuele therapie

Door allerlei redenen kunnen gewrichten, spieren, pezen en zenuwen slechter functioneren, met klachten en pijn tot gevolg.

1. Na een vraaggesprek en klinisch onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld en alle informatie verstrekt over uw klachten.

2. Nadien verhelpt de manuele therapeut de functiestoornissen, gebruik makend van specifieke mobilisaties en manipulatietechnieken zodat de beweeglijkheid opnieuw herwonnen wordt en de patient opnieuw pijnvrij en beter kan functioneren.

3. Om de effecten van deze manuele technieken te behouden en/of te verbeteren zullen er nog oefeningen aangeleerd worden.

Medische therapie

De medische trainingstherapie is een onderdeel van de manuele therapie. Om de beweeglijkheid die verkregen wordt door manuele therapie te behouden wordt er in de medische trainingstherapie mobiliserend en stabiliserend gewerkt.

Deze training gebeurt eventueel met behulp van toestellen en/of apparaten. De beweging wordt beter gestuurd en de belastbaarheid van spieren en gewrichten zal toenemen. Een goed evenwicht tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt is belangrijk om goed te functioneren.

Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Het einddoel is een optimaal functieherstel. Er wordt ook gewerkt aan een aangepast oefenschema voor thuis om een herhaling van klachten te voorkomen.

Sportrevalidatie

De doelstelling van de sportrevalidatie is om na een sportletsel zo snel mogelijk te kunnen functioneren en presteren. Wie sport, heeft vroeg of laat wel eens te maken met een blessure. Of deze nu acuut of chronisch is, voor elk letsel wordt de beste therapie gezocht.

Sportrevalidatie bevat 2 pijlers:
Specifieke behandelingDit zijn manuele technieken die worden gebruikt om tot een verantwoorde, vroegtijdige sporthervatting te komen.

Functionele rehabilitatie
Door actieve oefentherapie en functionele training bereiden we het lichaam voor op de sportspecifieke belasting van de sporter in kwestie.

Sportrevalidatie heeft bewezen dat de tijdsduur bij herstel van een blessure verkort wordt. Bent u een recreatieve, competitieve of een topsporter? Iedereen kan bij ons terecht.

Sport- en kinesiotaping

Bij de klassieke taping wordt gebruikt gemaakt van elastische of niet-elastische tape om gewrichten te stabiliseren/ondersteunen. Spieren, pezen, ligamenten en andere weke delenstructuren worden hierdoor ontlast. De functie van tapen is slechts ondersteunend, begeleidend of deels immobiliserend.

Kinesiotaping is een meer recente vorm van taping. Deze methode is afkomstig uit Japan en Korea. Het is een functionele manier van tapen met behulp van een elastische tape. Het activeert het lichaamseigen herstelproces.

De tape kan voor verschillende doeleinden aangewend worden: pijndemping, steun geven aan spieren en gewrichten, verminderen van oedeem, corrigeren van gewrichten en weefsels.

Redcord

Redcord is een uniek systeem met touwen voor functionele training waarbij de nadruk wordt gelegd op corestability. Het doel is de interactie tussen de hersenen en de spieren te verbeteren.

Door middel van instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht gaan we verzwakte spieren opnieuw activeren om de stabiliteit te verbeteren, met een daling of verdwijning van de klachten tot gevolg. Deze manier van trainen geeft sneller resultaat in kracht, balans, coördinatie en stabiliteit.

Redcord is geschikt voor iedereen omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden op elk niveau.

Dry needling

Dry needling is een specifieke myofasciale behandelmethode waarbij een zeer dunne naald in huid en

spieren wordt gestoken. De techniek is effectief voor de behandeling van myofasciale pijnen en

triggerpunten.

Het is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. ‘Dry’ wil zeggen dat er niets geïnjecteerd wordt, er wordt alleen geprikt in het triggerpunt.

KineActive behandelingen
KineActive behandelingen
KineActive behandelingen
KineActive behandelingen

Contact.

Kastanjelaan 29 2940 Hoevenen

03/605 64 27

ma - vrij | 8u - 20u

info@kineactive.com

KineActive © 2020 | Website door Grafien