B

ikefitting

Bikefitting is op zoek gaan naar de ideale fietspositie in samenspraak met de fietser. Hierbij houden we rekening dat de ideale fietspositie een heel persoonlijk gegeven is, afhankelijk van bepaalde aspecten. We gaan op zoek naar de ideale positie waarbij we comfort en efficiëntie perfect op elkaar afstemmen.

Aan de hand van een intake gesprek gaan we na wat jouw ervaringen en doelen zijn. We vragen naar eventuele klachten, zoals rug- en nekpijn, pijnlijke handen, voeten of knieën. Al deze informatie nemen we mee in de verdere fitting. Vervolgens gaan we verder met een screening van het lichaam naast de fiets. We kijken naar de anatomie, lenigheid en sterke of zwakke punten van je lichaam. Belangrijk hierbij zijn de voeten omdat deze de eerste contactpunten zijn met je fiets. Het is bv mogelijk dat we steunzolen geven om de krachtoverdracht naar de pedalen nog beter te optimaliseren. Daarna komt de screening op de fiets. We evalueren telkens nieuwe posities. Afhankelijk van metingen passen we bepaalde zaken aan zoals stuurhoogte, stuurpen, positie van het zadel, type zadel, schoenplaatjes,... Op deze manier komen we bij jouw ideale fietspositie. We sluiten af met het meten van deze positie en overlopen samen alle gegevens. Tot slot is het aan jou om dit uit te testen. Heb je nadien nog vragen of denk je dat er toch nog iets aangepast moet worden, kan je uiteraard opnieuw terecht.

Ook voor de aankoop van een nieuwe fiets kan bikefitting een meerwaarde zijn. Na het uitmeten gaan we je frame-advies geven, dit wil zeggen dat we uitzoeken welk frame het beste bij jou past met de ideale stuurbreedte, stuurpen, ... Deze gegevens kan je vervolgens meenemen naar je verkoper.

Ben je een fervent fietser? Fiets je graag op zondag met de vrienden rond de kerktoren? Cross je graag in de bossen of doe je liever een fietsvakantie dan een strandvakantie ? Bikefitting is toegankelijk voor iedereen! Twijfel je toch nog of bikefitting iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Prijs

Bikefitting/Frame-advies      2u/2u30      €200*
Afstellen tweede fiets             1u/1u30       €120
Afstellen schoenplaatjes       30min         €50
Steunzolen                                                      €40


*inclusief afstellen schoenplaatjes, exclusief zolen

Contact.

Kastanjelaan 29 2940 Hoevenen

03/605 64 27

ma - vrij | 8u - 20u

info@kineactive.com

KineActive © 2020 | Website door Grafien